TOM HELSEN (de encore)

Lyrics-Music © Fons Hennes - Thank you very much to everyone who played and sang this song (a total of 8 attempts under my supervision)

@ the Standing Stone Studio Steenokkerzeel 30.06.2024 02:00

Wij volgden Tom Helsen (naar) Naar het podium (de gitaar) De gitaar en zijn stem (het concert) Het concert en de melodieën (fan publiek) Naar het fan publiek (de hits) De hits en de inspiratie (iedereen) En elke song (verstaan) Krijgt te verstaan (zing speel) Zing vrijuit, speel je vrij (overal) Om overal gehoord te worden (speel op) Speel op je stage (zing uit) Zing uit je hart (melodie) En dat geldt ook voor de kleinste noot" (refrein) Dan gaan we naar het refrein (vers) En van het vers (brug) Verder naar de brug (finale) De finale, de encore (applaus) Naar het applaus (de encore) De fans en de bisronde Wij zingen Op iedere toon En als dat niet klinkt Dan zingen we sterk Want hoe het ook zij Elke noot moet vrij Kom en zing je vrij bij mij En neem al je noten mee Evenals een goede mic En verder een kopje thee Voor de zangers Muzikant En voor de luisteraar En voor je het weet Is het gebeurd

Vlaams zanger Tom Helsen (47) zet in 2024 “alles en alles” op zijn muziek, zo schrijft hij zelf. “Ik moet mijn hart volgen”, zegt hij. Ook al heeft de beslissing een impact op zijn vrijwilligerswerk..

“Een belangrijke mededeling”, zo schrijft Tom Helsen - al nuanceert hij dat meteen door te schrijven dat hij “niet echt belangrijk is”. De Vlaamse zanger heeft naar eigen zeggen besloten om in 2024 een jaar lang “enkel voor zichzelf te kiezen”.

“Na acht jaar elke week vrijwilligerswerk te doen rond armoede, mij in te zetten voor heel veel mensen (Helsen schrijft dat hij al vier maanden wekelijks een gratis concertje geeft voor mensen met een beperking, red.), vele mensen te inspireren en al mijn projecten daarbuiten, ga ik in 2024 mijn gevoel volgen en alles op alles zetten op mijn muziek.”

Hij steekt zijn ambitie dan ook niet langer onder stoelen of banken. “Als ik 25 mensen tot in hun ziel kan raken in een huiskamer door gewoon mezelf te zijn en te zingen, dan kan ik er ook een paar raken over de hele wereld”, schrijft hij nog.

Helsen weet dat er mensen kritiek zullen hebben op zijn beslissing, maar toch gelooft hij er zelf ten volle in. “Mijn grootste troef is dat ik nu gelukkig ben. Velen begrijpen het verschil niet tussen ambitie hebben en je geluk daarvan af te laten hangen. Ik ben blij met mijn leven nu, ik heb niets te verliezen. (...) Ik laat de zijlijnroepers met mij lachen. Ik laat de zijlijnroepers roepen, ze doen dat goed en ze beseffen niet dat ze het geloof in mezelf alleen maar groter maken. Ik ben een blaadje, ik maak van hun CO2 verse lucht.”