broer Rudy 12.08.1969 - 04.09. 2020 (51)

 

... als jongste van ons gezin Hennes-Vandereet had je het gezin moeten overleven - het is anders gelopen - toch voel ik ook warmte want je zou dan 'helemaal' alleen komen te staan in die onwezenlijke wereld van jou ... terwijl je nu 'vertrok' als eerste ... Zo kan ik als uw oudste broer en als uw peter uw afscheid nog beleven. DAT geeft mij een gevoel van warmte. 

                                      Ze hadden ons jaren eerder 'in Duffel' al ingefluisterd dat het kon gebeuren , ook waren uw eigen 'bijdragen' niet van de minsten  , maar dat leek allemaal redelijk voorbij in die volgende 5-6-7 jaren , en dan toch.

 

Nu Dikke merci omdat gij steeds in mij zijt blijven geloven en Dikke merci voor uw 'bemiddeling' van tijd tot tijd (ha,ha). Dikke merci omdat ik nu lang opzij geschoven beslissingen kan nemen. 

Dag sus , nen dikke kus.

 


 

Rudy Hennes Heel vroeg in de morgen, sprong je uit bed. Lamp aan. Klaar om de dag te beginnen. Jou dag startte vaak aan tafel. Schrijven, ventjes tekenen in jou kruiswoordraadselboeken was jou favorietste bezigheid. Samen met dansen en toeteren door de gang. Of was je misschien toch je eigen optreden van Iron maiden aan het geven, in de gang? Wassen, scheren en aankleden vond je minder fijn, maar met een liedje of een lief woord kwamen we er samen door. ‘Eten? In mijn kamerke? Neen, echt? Jij eten brengen op mijn kamerke? Echte e? Beloofd?’ Waren sinds Coronatijd vaak gestelde vragen van jou. En als we het eten en het drinken dan binnen brachten op jou kamer wisten we ‘dit mogen we niet vergeten’, … ’s Morgens en ’s avonds mocht de melk of fristi niet ontbreken. ’s Middags of bij de koffie had je graag een ‘spakke’ of zoals wij het allemaal kennen ‘een fantake’. Chips en chocolade,…, daar kon je zo van genieten. In jou kamer ‘spookte’ het soms, want jou balpen verdwenen steeds. Zonder balpennen kon je niet leven. En dan kwam je met de vraag: ‘mevrouwke, mevrouwke of meneerke, meneerke, … Bikske? Bikske hebben, asteblief?’ Telkens we jou een bikske gaven, was je door het dolle heen en wou je graag een kusje geven. ’s Avonds, als de avondploeg je kwam omkleden, deed je graag jou favoriete tasmanian devil pyjama aan. En na het omkleden, mocht het personeel iets belangrijk niet vergeten, want je zei steeds: ‘mevrouwke tanden poetsen hé of colgate hé, meneerke’ Nu wordt het stil, heel stil,… We gaan je missen. Onze oprechte deelneming,

Team heideroosjesberg.

 


virtueel kruiske (ouder dan zestien jaar)


Rudy ging graag eten, pannenkoeken met ijs ... en zeker mosselen


           

zijn vriend "Laika" nog


 

in Duffel nog (met zijn kruiswoordraadsels) (pintjes zonder alcohol) (een pateeke) (cola's en fanta's)


 

                            Rudy's muziek

voorbeeld IRON MAIDEN

voorbeeld GUNS N' ROSES

voorbeeld U2


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

3 Opmerkelijk

10/02/2019 via MV, via FV, via G, via APH moeten vernemen dat Rudy in het hospitaal is of is geweest, wegens onderkoeling, wegens weggelopen tot in de Limburg.

14/02/2019 tel. ontvangen van sociale dienst - afspraak gesprek 15/02/2019, namiddag

28/02/2019 tel.ontvangen van Chriske (over Rudy's verblijf) met +32 15 22 88 93 - maar ik kan niet terugbellen op dat nummer ??? - mail verzonden

03/03/2019  telefoon gekregen van Chriske - vertrek / overplaatsing Rudy 04/03/2019 naar Tremelo